Ostade A'dam

Kinderstraattheaterdag

Zondag 18 september 2016 12-17u


Ostade A'dam presenteert ook dit jaar weer de Kinderstraattheaterdag.

Op zondag 18 september luiden we het nieuwe culturele seizoen als vanouds in met de Kinderstraattheaterdag. Net als vorig jaar lekker buiten, voor de deur van Ostade A'dam. Genoeg te zien en te doen! Laat je verrassen door de jeugdvoorstellingen en -concerten, speel mee met Circus Kristal en laat je prachtig schminken. Gratis toegang!

Programma

Wat is er allemaal te zien en te doen?

Het Kleine Theater – Rapunzel (familievoorstelling vanaf 3 jaar)
Rapunzel is een mooi, maar eenzaam meisje. Ze zit al haar hele leven opgesloten in een hoge toren, helemaal alleen. De enige persoon die ze ziet is de heks, haar petemoei, die elke dag langs haar lange haar omhoog klautert. Rapunzel heeft geen idee dat er een wereld is buiten haar toren, een wereld vol avonturen. Tot ze op een dag een ontdekking doet: er zit een deurtje in de toren. Ze kan gewoon naar buiten! Voetje voor voetje betreedt ze deze onbekende wereld. Vanaf dat moment zal ze nooit meer eenzaam zijn.

Muziek van huisband Bokke en Richard

Circus Kristal – Meepeelcircus (doorlopend, vanaf 4 jaar)
Circus Kristal is niet zomaar een circus, het is een meespeelcircus. Want zeg nou zelf, wat is er leuker dan naar de wonderlijke trucs van acrobaten en goochelaars te kijken? Het zelf leren natuurlijk! Kinderen vanaf vier jaar kunnen al meedoen en hun kunsten vertonen. Rekening houdend met de diverse leeftijdsgroepen zijn er diverse trucs en kunstjes te leren, zoals ballopen, koorddansen, eenwielfietsen, balanceren, jongleren, steltlopen en diabolo leren. Kortom, voor ieder wat wils!

Schminken (doorlopend, alle leeftijden)
Door Ivy Bisoen van Indigo Colors.

Vingerling & de Bruyne - Het Kleurfeest (alle leeftijden)
Op een groot vel papier op de grond wordt een lijn getekend. Is het een olifant? Of toch een vogel? De kinderen mogen het zelf bepalen door de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen. Het grote tekenavontuur is begonnen! Op de achtergrond speelt een gitarist mooie liedjes uit de geschiedenis van de popmuziek. Een beleving voor jong en oud. Doe mee met Het Kleurfeest en werk samen aan de totstandkoming van een groot kleurrijk tapijt.

Sherwin Kirindongo en Danny van Kessel – Ompi Boeboe's (vanaf 4 jaar)
Ompi Boeboe is de jager van het dorp. Hij heeft alleen één geheimpje: hij wil geen jager meer zijn en droomt ervan muzikant te worden. Hoe vertelt hij dit aan zijn dorpsgenoten, precies op de dag dat hij voor het eten moet zorgen voor het grote feest van komend weekend? Doe mee aan dit spannende verhaal! Alle instrumenten staan voor geluiden die in het verhaal voorkomen: de halve kokosnoten (paarden), de regenstick (regen) en de barchime (zon).

Het Theaterschip, Kameroperahuis en het NJO – Kermisopera: Paard, Brandweerwagen & Kikker (vanaf 4 jaar)
Op de rand van een verlaten plein staat een oude, vervallen draaimolen. De verwilderde eigenaresse zwerft rusteloos rond de gammele attractie, wanhopig op zoek naar kinderen die het nog aandurven om een ritje te maken op een van haar drie roestige figuren. Paard, Brandweerwagen en Kikker staan ondanks de gebrekkige interesse nog altijd te wachten op nieuw publiek. Maar Kikker is de sleur van het kermisleven zat. Altijd hetzelfde rondje en altijd dezelfde muziek. Kikker droomt van avontuur, van onontdekte plekken achter de horizon. Tegen advies van Brandweerwagen in besluit hij dat het tijd is om te gaan.

Speciale actie

Er zijn met korting kaarten te koop voor alle jeugdvoorstellingen van 2016. Dat betekent slechts 5,00 euro voor de jeugd (t/m 17 jaar) en 7,00 euro voor volwassenen. Het programma is verkrijgbaar bij de informatiestand (buiten) of aan de kassa (binnen). Let op, deze aanbieding geldt alleen op de Kinderstraattheaterdag bij de kassa!