Ostade A'dam

Holla Festival

Donderdag 5 t/m zondag 8 april 2018

 

Holla Festival
Op verzoek van Ostade A'dam brengt Karina Holla in het Holla Festival 2018 de Nederlandse première van Another Nice Mess, de voorstelling die zij met de beroemde Zweedse actrice Gunilla Röör met veel succes in het Teater Giljotin in Stockholm maakte en speelde. De festivalavonden worden geopend door Erik van de Wijdeven met zijn performance ANIMA. Op zondagmiddag wordt het festival afgesloten met een salon met nieuwe poëzie door Paul van der Laan en met The State of Mime, een debat over de Nederlandse Mime als manier van denken geleid door Marijn de Langen.

Karina Holla
Karina Holla speelt een toonaangevende rol in de internatonale mime. Na de mime-opleiding stond ze de afgelopen dertig jaar met spraakmakende bewegingstheatervoorstellingen op verschillende internationale podia. Het leverde haar verscheidene prijzen en nominates op, waaronder beste theaterproducte Kroatië 2013 (Kafa project/Borders), nominate VSCD Mimeprijs (Etre Blessé), Münchener Star (Solo/Duo), Ion Theaterprijs Moldavië (Precious Liquids) en recent het Luc Boyer Wisselobject. Naast maker is ze docent en doet ze verschillende projecten in onder andere Stockholm, Zagreb en Brazilië.

Karina maakt grensverleggende voorstellingen geïnspireerd door bijzondere persoonlijkheden, vaak sterke vrouwen, uit de geschiedenis van de beeldende kunst, film en literatuur. Het 'totale anders zijn' spreekt haar aan. "Het idee dat er geen pad voor je is uitgestippeld, dat je nieuwe dingen kunt beleven en creëren. Er is moed voor nodig om dingen te veranderen." Ze speelt met lelijkheid en schoonheid, soms absurdistisch en vervreemdend, maar nooit bedoeld om af te stoten of te provoceren. De pers schreef: "Haar zeer eigen en herkenbare stjl van acteren en bewegen leidt tot intens theater, dat een kras op de ziel achterlaat..."