Ostade A'dam

Holla Festival

Dinsdag 25 t/m zondag 30 oktober 2016

 

Programma
Dinsdag 25 oktober 20.30u
Poëzie Paul van der Laan & De Slaapzaal

Woensdag 26 oktober 20.30u
My Ancestors & De Slaapzaal

Donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 20.30u
Forever Over & Hardingsoefeningen

Zaterdag 29 oktober 20.30u
My Ancestors & Fremd-Körper

Zondag 30 oktober 16.00u
Fremd-Körper & Salon

Holla Festival
Op verzoek van Ostade A’dam brengt Karina Holla een week lang makers en voorstellingen bijeen die haar intrigeerden, ontroerden en die haar deden verlangen naar meer. Vijf avonden en een zondagmiddag met voorstellingen, poëzie, interviews, films en meer.

Karina Holla
Karina Holla speelt een toonaangevende rol in de internatonale mime. Na de mime-opleiding stond ze de afgelopen dertig jaar met spraakmakende bewegingstheatervoorstellingen op verschillende internationale podia. Het leverde haar verscheidene prijzen en nominates op, waaronder beste theaterproducte Kroatië 2013 (Kafa project/Borders), nominate VSCD Mimeprijs (Etre Blessé), Münchener Star (Solo/Duo), Ion Theaterprijs Moldavië (Precious Liquids) en recent het Luc Boyer Wisselobject. Naast maker is ze docent en doet ze verschillende projecten in onder andere Stockholm, Zagreb en Brazilië.

Karina maakt grensverleggende voorstellingen geïnspireerd door bijzondere persoonlijkheden, vaak sterke vrouwen, uit de geschiedenis van de beeldende kunst, film en literatuur. Het 'totale anders zijn' spreekt haar aan. "Het idee dat er geen pad voor je is uitgestippeld, dat je nieuwe dingen kunt beleven en creëren. Er is moed voor nodig om dingen te veranderen." Ze speelt met lelijkheid en schoonheid, soms absurdistisch en vervreemdend, maar nooit bedoeld om af te stoten of te provoceren. De pers schreef: "Haar zeer eigen en herkenbare stjl van acteren en bewegen leidt tot intens theater, dat een kras op de ziel achterlaat..."

Stapelkorting!
Ontvang voor een voorstelling tijdens het Holla Festival 50% korting aan de kassa op vertoon van eerder ticket van het festival.