Ostade A'dam

Foto: Jos Deuss

Vox Sanguinis (Muziektheaterdagen A'dam | LNP)

Cora Schmeiser

Muziek(theater)

Music theater performance by Cora Schmeiser in which the voice of blood takes us on a journey through a laboratory of visions.
Muziektheater van Cora Schmeiser waarin de stem van het bloed ons meevoert op een reis door een laboratorium van visioenen.

Vox Sanguinis is de nieuwe solovoorstelling van zangeres Cora Schmeiser, die ze samen met de beeldend kunstenaars en theatermakers Geerten Ten Bosch en Arnold Schalks en de componiste en geluidskunstenaar Anne Wellmer voor November Music maakte. Schmeiser is gefascineerd door het verhaal van bloed als ultieme levensbron. Vox Sanguinis bevat nieuwe vocale composities van Giuliano Bracci, Kate Moore, Lukas Simonis, Boudewijn Tarenskeen en Aliona Yurtsevich. De overgangen van Anne Wellmer en Cora Schmeiser zetten de toon voor een betoverende voorstelling waarin Schmeiser, de stem van het bloed, het publiek in acht etappes meevoert over een visionair parcours. Poëtische, associatieve, wetenschappelijke en liturgische middelen worden ingezet om een denkbeeldige wereld te stofferen, die is geïnspireerd op het oeuvre van Hildegard von Bingen en die tastbaar wordt in een reeks stillevens die Geerten Ten Bosch tijdens de voorstelling opbouwt.

Concept: Cora Schmeiser
Regie: Cora Schmeiser, Geerten Ten Bosch, Arnold Schalks
Tekst: Francesco Sirena (1679), Hildegard von Bingen (1098-1179), Baroness Else von Freytag-Loringhoven (1874-1927), Samuel Taylor Coleridge, Cora Schmeiser (tekstcollagen)
Compositie: Giuliano Bracci, Kate Moore, Lukas Simonis, Boudewijn Tarenskeen, Aliona Yurtsevich, Hildegard von Bingen
Uitvoering: Cora Schmeiser, Geerten Ten Bosch, Anne Wellmer
Decor: Geerten Ten Bosch
Licht, techniek: Arnold Schalks
Geluid: Anne Wellmer
Kostuums: Barbara Witteveen
Muziek: Anne Wellmer, Cora Schmeiser
Productie: Stichting Bühne de Bovenlucht en November Music
Met dank aan: Ingrid Schmeiser, CLOUD, Theatercollectief Elisabeth Bas, Jos Deuss
Mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Den Haag
Foto: Jos Deuss

Duur: 55 min.

Stapelkorting! Laat je ticket van een eerdere voorstelling van Muziektheaterdagen A'dam zien en ontvang aan de kassa €5,- korting op alle voorstellingen (m.u.v. EICHMANN).