Ostade A'dam

Foto: Wim Selles

Vive Piaf

Nadja Filtzer

Muziek(theater)

2016 zou het honderdste geboortejaar zijn van Edith Piaf.

Met deze muziektheatervoorstelling nemen Nadja Filtzer en musici je mee in de achtbaan van Piaf's leven en chansons. Na uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek en een theatertour door het land staat Nadja nu voor de derde keer in Ostade A'dam. Dit keer ook met de presentatie van haar nieuwe cd.

Nadja: "Ik voel me aan Piaf verwant. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, levenslust en vurig temperament."

Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en theatertekst, van Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf's grote en onmogelijke liefdes van de getrouwde wereldkampioen boksen Marcel Cerdan tot de twintig jaar jongere zanger Theo Sarapo. Zoekend naar antwoorden confronteert ze de geesten uit Edith's verleden. De onweerstaanbare levensvreugde van 'het meisje mus' echoot door de voorstelling heen met nummers als Padam Padam, Rien de rien en la Vie en Rose, maar ook in eigen Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 - Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf's La Foule 'Impeccable'.

"Nadja, de Piaf van de 21e eeuw! Bijna 50 jaar na haar overlijden lijkt het alsof Edith Piaf uit de dood is herrezen. Dit is een van de pareltjes van onze programmering voor komend seizoen” - de Gelderlander

"Franse zanglegende herleeft in Vive Piaf" - Noordhollands Dagblad

"Het prachtige optreden van Nadja en haar drie begeleiders was van grote klasse. Zo zong ze natuurlijk Non, Je ne regrette rien van Piaf met zo'n doorleefde intensiteit, dat je er stil van werd" - de Beemster Bengel

Zang: Nadja Filtzer
Uitvoering: André Vrolijk (accordeon), Leo Bouwmeester/Kees Post (piano), Harm Wijntjes (contrabas)
Met de stem van: Rick Nicolet, René van Asten, Esther Roord, Kenan Raven e.a.
Script, regie: Arnost Kraus

Duur: 90 min. (excl. pauze)

Website Nadja Filtzer
Website 100 jaar Piaf