Ostade A'dam

Foto: Gerrit-Jan Oude Sogtoen

Hans en Grietje (familievoorst. v.a. 3)

Het Kleine Theater

Jeugd

Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, maar ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar de heks gaan, verandert ze het verhaal. Grietje vindt heksen namelijk maar suf, met zo'n kromme neus. Ze verandert de heks.. in een grappige heks met dikke billen, die van feestjes houdt! Met alle gevolgen van dien.

Het Kleine Theater is het jeugdhuisgezelschap van Ostade A'dam. Anke Engels en Vimala Nijenhuis maken op de meest ambachtelijke manier theater. Zonder veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Verhalen, vaak sprookjes, waar ze hun eigen draai aan geven, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste maar ook zeker niet saai voor de oudste. Vrolijke, muzikale, poëtische familievoorstellingen (3+) gebaseerd op een sprookje of een ander mooi verhaal. En uiteindelijk leeft iedereen nog lang en gelukkig...

Concept: Anke Engels, Bengt Kropmans, Vimala Nijenhuis
Regie: Anke Engels
Spel: Bengt Kropmans, Vimala Nijenhuis
Geluid: Richard Hakkenes
Foto: Gerrit-Jan Oude Sogtoen

Duur: 30 min.

Website Het Kleine Theater
Facebook Het Kleine Theater

-----
Sprookjes in de Krokus is een jeugdfestival in de voorjaarsvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Sprookjes in de Krokus vindt plaats van maandag 26 februari t/m zondag 4 maart 2018 en is een initiatief van Ostade A'dam i.s.m. Rialto en OBA.