Ostade A'dam

STOP (6+ | LNP)

YALLA YALLA

Jeugd

Hij komt uit een heel ver land, waar de zon dertien uur per dag schijnt. Zelfs de stenen op de grond hebben het warm. In dit land heeft iedereen altijd tijd, voor een gesprek, om te lachen of om te spelen. En niemand vindt het erg als je in de schaduw even een dutje doet. Het is dus even wennen voor Abdelaziz Abdelhamid Abdelkarim als hij in Nederland komt wonen. Hier is iedereen druk, druk, druk, rennen mensen om de trein te halen en kun je geen afspraak maken zonder agenda. Maar waarom hebben de mensen in dit land toch altijd haast?

STOP is een vrolijke en spannende familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar met robots, boetes als je geen horloge hebt, vlam in de pan, een droommachine en een immer drukke restauranteigenaresse.

YALLA YALLA
Achref Adhadhi (Tunis, 1987) is fysiek acteur, regisseur en scriptschrijver en verhuisde in 2015 voor de liefde naar Nederland. Met zijn eerste Nederlandse voorstelling Amboula won hij in 2017 de publieksprijs op het Café Theater Festival.

STOP is de nieuwe voorstelling van YALLA YALLA en is geïnspireerd op Achrefs ervaringen in Nederland. Mensen lijken hier niet meer zonder agenda, planning en orde te kunnen leven. Ze doen nooit 'niets', hebben altijd haast en er is weinig ruimte voor spontaniteit. STOP houdt ons een spiegel voor, want altijd druk zijn kan volgens Achref niet goed zijn voor een mens.

STOP gaat op zondag 6 mei in première in Ostade A'dam!

Concept, regie, tekst: Achref Adhadhi
Spel: Achref Adhadhi, Jethro Rahajaan, Rhona Roode, Ser Sebico, Jan Tensen
Dans: Jethro Rahajaan, Ser Sebico
Techniek: Jan Tensen
Productie: Maaike Boersma
Met dank aan: Ton Kloet, Pannenkoekenbakkerij De Muntkelder Utrecht
Film: Anon Banken

Duur: 55 min.

Website YALLA YALLA
Facebook YALLA YALLA