Ostade A'dam

Foto: Iris Bergman

Ze zeggen dat je op moet letten (Theater Na de Dam)

Ostade A'dam i.s.m. PACT+

Jongeren

De voorstelling van vrijdag 4 mei 21.00u is uitverkocht. Er zijn wel nog tickets beschikbaar voor zaterdag 5 mei om 17.00u en 21.00u!

Ze zeggen dat je op moet letten is een locatievoorstelling in De Pijp. Het vertrekpunt is Ostade A’dam, Van Ostadestraat 233d. Houd rekening met het weer en doe makkelijke schoenen aan.
-----

Er gonzen stemmen in de stad. Stemmen die zeggen dat er iets aan de hand is. Dat iets al begonnen te gebeuren is. Er gonzen stemmen in de stad. Stemmen die zeggen dat je op moet letten. Maar waarop?

In mei 1940 is Amsterdam op zijn hoede. Men is bang voor vergiftigde bonbons, vijandelijke parachutisten en verdachte personen. Zonder duidelijk doel wordt her en der het vuur geopend. Het Duitse leger marcheert door de straten, maar niemand weet precies wat er aan de hand is en waar deze intrede toe zal leiden. Tegenwoordig is ‘fake news’ aan de orde van de dag. En eraan wennen doen we niet. Kun je nog geloven wat je in de kranten leest? Weet je zeker dat de berichten in je tijdlijn kloppen? Kun je je eigen inschattingsvermogen eigenlijk nog vertrouwen?

Ze zeggen dat je op moet letten is een voorstelling over argwaan, gefluister en het brandende verlangen om je eigen tijd te begrijpen.

Op vrijdag 4 mei gaat Ze zeggen dat je op moet letten in première in Ostade A'dam!

Regie: Isa van Dam
Regieassistent: Judith Sleddens
Spel: Eerstejaars studenten van de opleiding Theater van PACT+ en Amsterdamse jongeren
Foto: Iris Bergman
Met veel dank aan: Alle ouderen die hun verhaal met ons wilden delen, Loulou Sjerps, Son Koper, Annette de Ruiter en Hanna Timmers

Ze zeggen dat je op moet letten is een coproductie van PACT+ (onderdeel van het ROC van Amsterdam), Ostade A’dam en Theater Na de Dam

Website Theater Na de Dam
Facebook Theater Na de Dam

Duur: 60 min.

-----
Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig zo’n tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.