Ostade A'dam

Foto: Rob van Dam

Story Story Night

Club Classique

Muziek(theater)

Een muziekprogramma met louter 'programmamuziek': de vorm van muziek die, in elke variant, een verhaal vertelt.

Of noem programmamuziek een muzikale schildering. Waarbij het thema ontleend is aan een buitenmuzikaal gegeven. Aan literatuur bijvoorbeeld, zoals het strijkkwartet Kreutzersonate van Janáček. Of aan beeldende kunst met Moessorgski's Schilderijententoonstelling. En natuurlijk aan de natuur met Lerchenkwartet van Haydn en Ravels Jeux d'Eau.

In de kamermuziekversie van Club Classique zal ook nog eens elke musicus hoogstpersoonlijk vertellen welke vertelling er verteld gaat worden. Doorverteld dus. Doorvertaald. Doorverklankt. Kortom, storytelling met veel dimensies.

Piano: Frank van de Laar
Viool: Myrthe Helder, Floor le Coultre
Altviool: Frank Brakkee
Cello: Leonard Besseling
Productie: Dionne Pierik
Fotografie: Rob van Dam
Mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, J.C. Ruigrok Stichting, Gravin van Bylandt Stichting, Vrienden van Club Classique

Website Club Classique
Facebook Club Classique

-----

Club Classique kreeg in november voor Le bel indifférent vier sterren in Theaterkrant. Op dinsdag 4 april en dinsdag 13 juni 2017 staan zij weer in Ostade A'dam met respectievelijk een programma als ode aan Italië en over de zinderende harmonie van de natuur. Houd de website in de gaten voor updates.

"Met deze voorstelling bereiken violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling, oprichters van Club Classique, iets moois: theater en muziek met elkaar verbinden. De tekst, vertaald door Floor Borsboom, is bewerkt, want in het origineel is de man geen cellist maar een onbereikbaar figuur die de krant leest. Door de muzikant als toneelpersonage te gebruiken is de band tussen tekst en strijkkwartet nog sterker aangezet." **** door Kester Freriks in Theaterkrant

-----

Klassieke muziek, soms gecombineerd met andere kunstvormen, op onverwachte locaties. Jonge musici en soms wat oudere, bekend en (nog) onbekend, natuurlijk strijkkwartetten, maar ook harp, fluit en klarinet komen voorbij. Vlak voor uw neus, in een ontspannen sfeer en met een glaasje er bij. Dat is Club Classique.