Ostade A'dam

Foto: Willem Schalekamp

Fiep Fiep Vogeltje (2+)

Stichting Twee-ater / Judith Sleddens

Jeugd

Fiep houdt van vogels. Fiep houdt van tekenen. Slimme vogels, vreemde vogels. Vrijgevochten Fiep. Ze houdt niet van spinazie en ook niet zo van rekenen. Maar vogels zijn het helemaal, op leeftijd of juist piep. Vroege vogels, vrije vogels, het maakt niet uit voor Fiep. Plots blijft er nog maar eentje over. En Fiep raakt in paniek. Een wereld zonder vogeltjes? Klinkt als een lied zonder muziek. Als de maan zonder de sterren of een kerstboom zonder piek. Fiep fiep vogeltje! Dat gaat dus niet gebeuren. Samen gaan ze stoer op pad. Komen van alles tegen. Een avontuur in alle kleuren. Zonder praatjes, muzikaal, door weer en wind en regen. Fiep fiep vogel, ondeugend, rechtdoorzee. Fiep fiep vogel, vlieg jij met ons mee?

Fiep Fiep Vogeltje is een spannende en humoristische ontdekkingstocht voor kinderen vanaf 2 jaar. Zonder tekst. Met illustraties van Fiep Westendorp.

Stichting Twee-ater / Judith Sleddens
Na de succesvolle peutervoorstelling In de verte zet Judith Sleddens een volgende stap binnen het theater voor de allerkleinsten. Met de illustraties van Fiep Westendorp als leidraad maakt zij nu Fiep Fiep Vogeltje.

Judith Sleddens studeerde in 2011 af aan de acteursopleiding van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien werkt zij als actrice, theatermaker en docent in binnen- en buitenland aan producties voor kinderen en volwassenen. De kindervoorstelling In de verte die ze samen met Malou van Sluis maakte speelde in 2015 op het Silk Road International Arts Festival in Xian, China, en speelde op het Theaterfestival in Amsterdam. Sinds 2010 traint Judith in de Viewpoints en Suzuki methode bij de SITI Company in New York en werkt zij graag vanuit deze fysieke spelbenadering in haar lessen en voorstellingen. Komend seizoen zal Judith te zien zijn in de productie Lampenmakers bij Het Zuidelijk Toneel.

Spel: Quincy van Driesten
Concept, regie: Judith Sleddens
Regie advies: Hans Thissen
Producent: Stichting Twee-ater
Met dank aan: Fiep Amsterdam BV

Duur: 40 min.

 -----
Sprookjes in de Krokus is een jeugdfestival in de voorjaarsvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 2 t/m 12 jaar. Sprookjes in de Krokus vindt plaats van maandag 26 februari t/m zondag 4 maart 2018 en is een initiatief van Ostade A'dam i.s.m. Rialto en OBA.