Ostade A'dam

Foto: Saris & den Engelsman

Lichterlaaie (6+)

Koperkwintet KWIVR

Jeugd

Een vlammende muziekvoorstelling

Vier brandweermannen en één brandweervrouw wachten in een brandweerkazerne op het rinkelen van de alarmbellen. Samen staan zij 24 uur per dag paraat, verlangend naar vuurzeeën en hunkerend naar heldendaden. Tot die tijd worden hun vurige wensen geblust met het onderhoud van het materieel, inspecties, briefings en de ietwat eigenaardige liefhebberijen die de brandweerlieden erop na houden. En met wachten, héél véél wachten…

Lichterlaaie is een humoristische muziekvoorstelling over alledaagse helden, smeulende dromen en de moed die nodig is om regels te breken als de nood aan de man is.

Met muziek van Bastiaan Woltjer (Woei!, Buzz Aldrin/Theatergroep Oostpool, Ophelia/De Veenfabriek) en in regie van Michael Helmerhorst (Beumer & Drost, Het Volk, Frommerman).

Koperkwintet KWIVR
Koperkwintet KWIVR houdt zich vol overgave bezig met het concertpubliek van morgen. Met het interactieve kleuterconcert Roodkapje en met de muzikale voorstellingen Wat niemand weet, Praten met je oren dicht en Lichterlaaie was dit koperkleurige gezelschap te zien en te horen in het hele land.

Concept, uitvoering: Koperkwintet KWIVR (Mark Geelen – trompet/gitaar, Sjoerd Pauw – trompet, Anneke Wensink – hoorn/althoorn en zang, Bastiaan Woltjer – trombone/tuba, Joost van Genugten – tuba en zang)
Muziek: Bastiaan Woltjer
Regie, vormgeving: Michael Helmerhorst
Kostuums: Udo Thijssen
Fotografie: Saris & den Engelsman

Duur: 55 min.

Website Lichterlaaie
Facebook LichterlaaieFacebook-event Lichterlaaie