Ostade A'dam

Foto: Tim Hillege

Man Down

LostProject

Jongeren

De voorstelling van vrijdag 19 januari is uitverkocht. Er zijn wel nog tickets beschikbaar voor zaterdag 20 januari!

EEN ZOEKTOCHT NAAR MANNELIJKHEID IN 2018

Een fysieke en muzikale voorstelling gebaseerd op eigen verhalen en ervaringen van jongens en mannen

Discussies over seksisme, streetharrasment, mensplaining, rape-culture en mannelijke privilege hebben de kijk op 'de man' in 10 jaar tijd veranderd. Klassieke stereotypen en masculien gedrag worden keihard veroordeeld. En soms terecht. Maar is masculien gedrag altijd negatief? Wat betekent het om man te zijn anno 2018? En hoe speelt cultuur en de manier waarop je bent opgevoed een rol in hoe je je eigen gender bekijkt? Lost Project, het theatergezelschap van Tolhuistuin, onderzoekt met Man Down de identiteit van de man.

Volwassen worden is niet makkelijk en daar zijn Joshua Sabajo, Guilermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Ziggy Knel, Erwin Kiene, Ryan Pinas en Tim van den Heuvel het levende bewijs van. Volwassen worden in de huidige samenleving is misschien een nóg grotere uitdaging. De rol van de man wordt vaak onvolledig ingevuld door de samenleving. Zowel door de media en TV als familieleden. In plaats van mannen te forceren om echte mannen te zijn, moet het normaal zijn om dit voor jezelf in te kunnen vullen. In Man Down gaan de acteurs in een afgesloten ruimte het gevecht aan met hun emoties, tonen zij de kwetsbaarheid van de man, overwinnen zij hun angsten en stappen ze letterlijk en figuurlijk uit hun comfort zone. Het publiek krijgt de ware man te zien zonder de illusies, stereotypen en vooroordelen van de samenleving.

Man Down is een confronterende voorstelling over de man (door de vrouw) en gebaseerd op eigen verhalen en ervaringen van acht Lost Project-mannen met op de regisseursstoel Priscilla Vaudelle. Priscilla’s nieuwsgierigheid naar de man werd getriggerd door de verschillende mannen in haar leven: haar opa, haar vader, haar broer, haar man en haar toekomstige zoon. Dit resulteerde in een eerlijk stuk waar zij en de acteurs samenwerken om een divers maar vooral een reëel beeld van de man te portretteren.

Regie: Priscilla Vaudelle
Spel: Joshua Sabajo, Guilermo Hamel, Arman Tarhan, Robbie Wallin, Ziggy Knel, Erwin Kiene, Ryan Pinas, Tim van den Heuvel
Fotografie: Tim Hillege
Mede mogelijk gemaakt door: Fundatie Van den Santheuvel, Helene de Montigny Stichting, Stichting Theodora Boason, Stichting Janivo, AFK, VSB, Tolhuistuin

Duur 75 min.

Facebook Lost Project