Ostade A'dam

Foto: Paul Janssen

Yeah but no but yeah (AFGELAST/CANCELED)

Hilde Elbers i.s.m. DansBrabant

Dans(theater)

Wegens omstandigheden is deze voorstelling helaas afgelast. De nieuwe speeldatum wordt binnenkort bekend gemaakt op onze website. Onze excuses voor het ongemak.

Due to circumstances tonight's performance has been canceled. The new date will soon be announced on our website. We apologize for the inconvenience.

--------
"De omgang met grenzen is misschien wel het grote vraagstuk van onze tijd", stelde Paul Scheffer in het essay dat hij voor de Maand van de Filosofie schreef. "En hoe voelt dat dan in de meest persoonlijke en fysieke vorm?", vroeg Hilde Elbers zich af.

Samen met danseres Judit Ruiz Onandi gaat Hilde in een oceanisch duet de uitdaging aan om uit te zoeken hoe we onszelf kunnen behouden en tegelijkertijd kunnen samenvloeien. Hoe we kunnen verdwijnen in vorm en vormeloosheid en daar samen in kunnen groeien. Hoever kunnen we met elkaar meebewegen? Hoe vloeibaar kun je zijn als mens? Daarbij koppelt Hilde de daad van het grenzen stellen aan de vanzelfsprekendheid van ademhalen. Iets wat je onbewust blijft doen. Uit lijfsbehoud.

"Ook hier, net als in haar eerdere voorstelling, laat Elbers publiek en performers kortstondig zweven in een voelbare, donkere stilte. Ze volgt die prachtig op met een enorme dosis energie: op een stuwend en hypnotiserend gezang en badend in rood licht, dat recht van boven komt, maaien de twee danseressen hun armen in woeste cirkels rond en rond langs het lijf." - **** Wendy Lubberding in Theaterkrant

Hilde Elbers heeft een fascinatie voor de werking van de menselijke psyche. Dans definieert ze als de meest menselijke onder de kunsten. Of het nu gaat om de vraag hoe mensen in onze normerende maatschappij hun volle potentieel kunnen benutten of hoe we contact maken met onszelf en de ander, Hilde maakt het tot een zaak van het lichaam. Met een ontwapenende openheid en een intens fysieke aanpak, fileert ze menselijke gedachten en gedragingen en confronteert ze haar publiek liefdevol met perspectieven en (on)mogelijkheden. Hilde Elbers is een van de makers met wie DansBrabant de komende jaren samen optrekt.

Dans: Judit Ruiz Onandi, Hilde Elbers
Dramaturgie: Anne-Marije van den Bersselaar
Choreografie, kostuums: Hilde Elbers
Licht: Ellen Knops
Geluid: Arthur van der Kuip
Productie: DansBrabant
Repetitor: Sara Wiktorowicz
Stagiair dans/Understudy: Tess Brekelmans
Kostuumadvies: Lotte Milder

Duur: 45 min.

Website Hilde Elbers
Website DansBrabant

Trailer Hilde Elbers Yeah but no but Yeah from DansBrabant on Vimeo.