Ostade A'dam

Mujeres de Luna – Women in Cuban Music

Estrella Acosta

Muziek(theater)

Mujeres De Luna, maanvrouwen, noemt zangeres Estrella Acosta haar favoriete Cubaanse songwriters van de laatste 100 jaar. Ze ging op zoek in de rijke muziekgeschiedenis van haar geboorteland en ontdekte mooie en originele stukken, door vrouwen gecomponeerd. Die presenteert ze als een muzikale reis door de tijd, in fantasierijke arrangementen van Hilario Durán, Michael Simon en Marc Bischoff, die ook gebruik maken van elementen uit de Braziliaanse en Venezolaanse muziek.

Estrella vertelt over het leven en de carrière van María Teresa Vera, Margarita Lecuona, Marta Valdés en nog zes andere interessante vertegenwoordigsters van de Cubaanse creativiteit. Haar band Esquina 25, een groep van top Latin jazz-muzikanten die al tien jaar samenspeelt, wordt bij dit concert versterkt met het Pavadita Strijkkwartet, vier vrouwen die zich gespecialiseerd hebben in de Latijns-Amerikaanse muziek. Samen geven ze een nieuwe kijk op al het fraais dat deze begaafde Cubaanse componistes in de afgelopen eeuw schreven.

Uitvoering: Estrella Acosta (zang), Marc Bischoff (piano, muzikale leiding), Efraim Trujillo (sax/fluit), Samuel Ruiz (contrabas), Enrique Firpi (drums), Pavadita Strijkkwartet: Claudia Valenzuela (viool), Aili Deiwiks (viool), Maria Sofia Espiga (altviool), Eva van de Poll (cello)
Geluid: Mark Peters
Productie: Stichting Estar
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten

Duur: 2x 45 min.

Website Estrella Acosta
Facebook Estrella Acosta