Ostade A'dam

En ondertussen was alles er ook (Theater Na de Dam)

Ostade A'dam i.s.m. PACT+

Jongeren

En ondertussen was alles er ook. De zon scheen. Of het regende juist. Je dacht aan iemand. Je lachte. Of je was jarig. Of ziek. De lente kwam. Je had ruzie met je broer. De buurvrouw kreeg een baby. Jouw tand zat los. Of je werd voor het eerst ongesteld. En ondertussen was het oorlog. In alles. Ondertussen was er in alles oorlog terwijl alles er ook gewoon was.

Hoe gaat het met het leven wanneer je leeft ten tijde van oorlog?

Een voorstelling met jongeren, gemaakt voor Theater Na de Dam 2017 en geïnspireerd op gesprekken met zij die toen leefden. Op woensdag 3 mei gaat En ondertussen was alles er ook in première, op donderdag 4 mei is er voorafgaand aan de voorstelling een stille tocht en een herdenking en op vrijdag 5 mei een Vrijheidsmaaltijd, georganiseerd door het 4 en 5 mei Comité De Pijp.

Regie: Suze van Miltenburg
Regieassistent: Jasmin Shachaf Wijker
Productieleiding: Loulou Sjerps
Productieassistent: Andrada Simo
Spel: PACT+ studenten & jongeren uit de buurt
Een productie van: Ostade A'dam i.s.m. PACT+
Met dank aan: Hanna Timmers, Jaïr Stranders, onze vertellers, 4 en 5 mei Comité De Pijp, Wijkcentrum De Pijp

Duur: 45 min.

Website Theater Na de Dam
Facebook Theater Na de Dam
Facebookevent En ondertussen was alles er ook
Facebookevent 4 mei herdenking in De Pijp

-----
Theater Na de Dam

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig zo’n tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.