Ostade A'dam

Foto: Martijn Grootendorst

Orlando Furioso 500

Barockpuppies

Muziek(theater)

Een wonderlijk 500 jaar oud Italiaans werk opnieuw verteld door een evenzeer wonderlijk gezelschap van personages, instrumenten en lichtprojecties.

De Barockpuppies nemen je mee naar een wereld van verbeelding en illusie, een wereld zoals de schrijver Ludovico Ariosto deze 500 jaar geleden beschreef. In een labyrint van verhalen verliezen verschillende christelijke en islamitische ridders hun interesse in de oorlog om hun eigen dromen na te jagen, zoals een vrouw (Orlando, die hierdoor zijn verstand verliest) een paard (Astolfo, die hierop naar de maan reist) of een zwaard (Rodomonte, die hiermee het beleg van Parijs onder zijn hoede denkt te hebben).

Het verhaal wordt verteld door de magiër Atlante die de loop der dingen wel zou willen beïnvloeden, maar minder almachtig is dan hij zou willen. Hij is namelijk  - net zoals iedereen - gevangen in zijn eigen lotsbestemming: geschreven door iemand anders.

In een sensationele draaimolen steken beeld, ritme en taal de loftrompet op de broodnodige kracht van de verbeelding en de illusie in het leven van de mens. Nederlands, Engels en Italiaans gesproken.

Concept, productie: Barockpuppies
Regie: Saskia Bonarius
Tekst: Alberto Nicolino, Luduvico Ariosto
Compositie, muziek: Harry de Wit
Spel: Alberto Nicolino (acteur), Henk Zwart (acteur), Harry de Wit (musicus), Saskia Meijs (musicus, altvioliste), Marko Bonarius (musicus, contrabassist), Martijn Grootendorst (videoprojecties)

Duur: 70 min.

Website Barockpuppies