Ostade A'dam

Avondje uit!

Rosa Griffioen, Femke van Duijn, Shane Pheil & Sven Kuin

Muziek(theater)

Drie laatstejaars theaterstudenten presenteren hun komische afstudeer solo’s in Avondje uit!, een avond vol met muziek, dansen en lachen.

De avond begint met Mantastisch, de solo van Femke, en gaat over...tja, mannen. Hoe moeilijk het is om tegenwoordig nog een leuke man te vinden en geen 'sukkel'. Eigenlijk is het allemaal geïnspireerd op de volgende anekdote: "Daten in 2016. Laten we vrienden zijn. Gewoon vrienden. Ik ben niet klaar voor een relatie, maar ik verwacht wel dat jij dingen met mij doet, die je eigenlijk in een relatie doet, maar bij ons alleen als vriendschap wordt beschouwd. We zijn niet samen, je kunt me niet claimen, je kunt niet met iemand anders zijn dan ik. Ik wil dat je loyaal bent, terwijl ik doe waar ik zin in heb, met wie ik wil. En als je dan boos wordt, dan vertel ik iedereen dat we niet samen zijn. Als je gevoelens krijgt, word ik afstandelijk. Je wist waar je aan begon. Ik zei toch 'Ik ben niet klaar voor een relatie'."

In de solo van Sven staan de vragen centraal: Hoe zien wij ons zelf? En hoe zien anderen mij? De mensheid oordeelt heel veel. Niet alleen jijzelf maakt tot wie je bent maar we worden ook (on)bewust beïnvloed door anderen. Mensen hebben bepaalde verwachtingen waar wij graag aan willen voldoen in plaats van blij te zijn met wie we zijn. In deze voorstelling laat Sven zien dat we trots op onszelf moeten zijn en minder moeten aantrekken van wat andere zeggen. We zijn allemaal mensen, maar we willen graag leven naar een perfect beeld dat in mijn ogen niet bestaat.

Rosa staat in haar solo voor een dilemma. Stel je bent heel gelukkig, maar geen een jongen vind je leuk? Wat doe je dan? Blijf je jezelf of verander je zodat jongens je wel zien staan? Wat doet dat met je? En hoe zien anderen je op het moment dat je wel verandert? Dat zoekt Rosa uit in Niemand wil mij!, een grappige en ontroerende voorstelling.

Shane Pheil speelt de solo Caught. Een jongen zit vast in zijn dagelijkse routine. Hij probeert zichzelf ervan te overtuigen dat het niet zo is. Hij ontdekt een uitweg, een ontsnapping. Maar of die weg hem gelukkiger maakt is nog maar de vraag.