Ostade A'dam

Foto: Szilvi Tóth

~aarsvaders (Gendershow)

PIPS:lab

Theater

Onderdeel van het driedaagse festival Gendershow, over de veranderende rol van jongens en mannen. Kijk hier voor meer info over het programma of download hier de folder.

Welke invloed heeft een vader, welke rol, welke verantwoordelijkheid? En welke database?

Vijf maanden, vier PIPS:mannen met zonen van drie, twee generaties, één experiment. Iedere seconde van de PIPS:kinderen wordt vastgelegd, vanuit elk mogelijk standpunt. Eén witte kooi, 19 camera’s, 40 microfoons, 45.000 Watt aan licht. Tien terabytes kind: de vaders missen geen moment.

Als kind van drie kun je duizend keer naar hetzelfde verhaaltje luisteren. Als kind van drie ontbreekt het je aan motorische finesse. Als kind van drie hebben plastic dinosaurussen nog echt eten nodig. Zijn er dagen waarop ik geen moment aan hem heb gedacht? Betrap ik mezelf er steeds vaker op dat ik doe alsof hij een hond is?

Opvoeden is als een laboratorium; het is een voortdurend experiment. PIPS:lab zoekt met ~aarsvaders de technologische en pedagogisch verantwoorde grenzen van hun vaderschap op.

"Aarsvaders is een kritische en geestige voorstelling die vraagtekens zet bij het hedendaags ouderschap. Sterk zijn de humor, de zelfspot." - *** door Mieke Zijlmans in Theaterkrant

"Meer nog dan over het vaderschap gaat Aarsvaders over technologie en de mogelijkheden die daardoor worden gecreëerd om het hele leven vast te leggen op beeld." - **** Devi Smits in 8weekly

Concept, tekst: PIPS:lab
Eindregie: Vincent de Rooij
Spel: Keez Duijves, Willem Weemhof, Daan van West, Thijs de Wit
Dramaturgie: Nirav Cristophe
Decor: Aldo Brinkhof
Techniek: Tijmen Bergman
Met dank aan: Marius, Jakob, Benjamin, Enzo
Foto's: Szilvi Tóth

Duur: 60 min.

Website PIPS:lab
Facebook PIPS:lab