Ostade A'dam

Foto: Feiko Koster

3x4 Festival: Ode aan Amsterdam

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Muziek(theater)

Let op! Passe-partout à €25,- voor alle drie de concerten van het 3x4 Festival zijn via deze link te koop.

Ode aan Amsterdam

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet brengt een ode aan haar eigen Amsterdam. Tijdens dit concert gaat u op expeditie door de geschiedenis van deze bijzondere stad en daalt u af in de meest intieme plekken van haar muzikale ziel. Deze blijkt veel verschillende gezichten te hebben!

Zo is het perspectief op Mokum van een Oost-Europese straatmuzikant volslagen anders dan dat vanuit de klassieke Concertgebouwtraditie en zorgt de visie van de in Amsterdam-Noord wonende Diego Soifer voor een andere invalshoek dan die van de Amsterdam Klezmer Band.

Voor de één is Amsterdam het Venetië van het Noorden, voor de ander is de stad zijn eigen drugsparadijs. Amsterdam is een draaiorgelhoofdstad, een multiculturele smeltkroes en dé plek om jaren op een parkeervergunning te wachten.

Het NAKK laat zich alle Mokummers welgevallen en brengt een muzikale ode aan de stad.

Op het programma:
Trauermarsch uit symfonie Nr. 1 Der Titan – Gustav Mahler
Variations Sérieuses – Felix Mendelssohn-Bartholdy
Those who remain en Springlevend – Diego Soifer
Gnossienne Nr. 5 – Erik Satie
Scherzo uit symfonie Nr. 1 Der Titan – Gustav Mahler
Compositie voor 4 klarinetten – Gencho Genchev
Quando me n'vò – Giacomo Puccini
Titan Remix – Gustav Mahler / Jesse en Bram Faber

-----

Het NAKK bestaat uit de vier veelzijdige klarinettisten Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber, allen opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Het is samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen samen tot het NAKK maakt. Met een eigenzinnige kijk op klassieke muziek en spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren!

Op zondag 5 maart is het NAKK onderdeel van een marathonconcert. Tijdens het 3x4 Festival staan drie verschillende kwartetten achter elkaar op het podium van Ostade A'dam. Naast NAKK brengen ook Ebonit Saxofoonkwartet en Stanislavski String Quartet een programma. Afzonderlijke tickets zijn verkrijgbaar voor €12,50. Ook is er een passe-partout à €25,- voor het gehele festival. Het passe-partout is hier te koop.

Concept, uitvoering: Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs, Jesse Faber

Duur: 60 min.

Website Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet
Facebook Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet