Ostade A'dam

Foto: Marco Borggreve

3x4 Festival: Saxofoonkwartet

Ebonit Saxofoonkwartet

Muziek(theater)

Let op! Passe-partout à €25,- voor alle drie de concerten van het 3x4 Festival zijn via deze link te koop.

Bekende en onbekende strijkkwartetten, origineel repertoire en muziek die oorspronkelijk helemaal niet voor een kwartet gecomponeerd is. En dat allemaal op vier saxofoons! Met werken van Haydn, Grieg, Rivier en Weinberg.

De Holberg Suite van Grieg vormt met zijn bonte verzameling dansen in Noorse stijl de frisse opening van het programma. Grave et Presto van Jean Rivier is een echt juweeltje uit het originele repertoire voor saxofoonkwartet. Vervolgens een van Haydn’s meest intense strijkkwartetten, Op. 20, nr. 5, dankzij de donkere kleuren en de ernstige fuga waarmee het kwartet eindigt. Dit kwartet is één van de meesterwerken uit het strijkkwartet repertoire.

De in Polen geboren componist Mieczyslaw Weinberg emigreerde naar Rusland waar een hechte vriendschap ontstond met Sjostakovich. Dit is terug te horen in de zeventien strijkkwartetten die Weinberg componeerde. Je hoort het levendige Scherzo uit zijn vijfde kwartet. De korte Aria, Op. 9, oorspronkelijk voor strijkkwartet, toont Weinberg in een post-Wagneriaanse stemming.

Op zondag 5 maart is het Ebonit Saxofoonkwartet onderdeel van een marathonconcert. Tijdens het 3x4 Festival staan drie verschillende kwartetten achter elkaar op het podium van Ostade A'dam. Naast Ebonit brengen ook Stanislavski String Quartet en Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet een programma. Afzonderlijke tickets zijn verkrijgbaar voor €12,50. Ook is er een passe-partout à €25,- voor het gehele festival. Het passe-partout is hier te koop.

Sopraansaxofoon: Simone Müller
Altsaxofoon: Dineke Nauta
Tenorsaxofoon: Johannes Pfeuffer
Baritonsaxofoon: Paulina Kulesza

Duur: 60 min.

Website Ebonit Saxofoonkwartet
Facebook Ebonit Saxofoonkwartet