Ostade A'dam

Foto: Nienke Veneboer

Pudding Tarzan (6+ | Verhalen in de Herfst)

MaxTak

Jeugd

Pudding Tarzan is een vrolijke en muzikale familievoorstelling, gebaseerd op het beroemde boek van de Deense schrijver Ole Lund Kirkegaard.

De voorstelling vertelt het verhaal van Iwan Olsen. Iwan is nogal klein voor zijn leeftijd en spierballen krijgen wil ook maar niet lukken. Zijn klasgenoten pesten hem hierom en noemen hem Pudding Tarzan. Maar Iwan laat zich niet op zijn kop zitten. Met zijn geweldige gevoel voor humor en zijn rijke fantasie gaat hij de pestkoppen te lijf. Ze zullen nog versteld staan van wat hij allemaal kan!

Pudding Tarzan wordt gespeeld door een zeskoppig ensemble van acteurs en musici dat het publiek meeneemt in een verrassende mix van hilarische scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Simon van der Geest, bekend van de populaire jeugdromans Spinder en Dissus (beide bekroond met een Gouden Griffel), schrijft speciaal voor deze voorstelling de tekst en de liedjes. Helge Slikker (Kauwboy) tekent voor de composities. Hans Thissen (Ik ben een goochelaar, De Gruffalo van Meneer Monster) regisseert. Pudding Tarzan ontroert je, grijpt je bij de keel en toch loop je, door de opzwepende muziek en de grappige liedjes, vrolijk de zaal uit.

Met deze voorstelling wil MaxTak verzet bieden tegen pesten.

"Zijn bravoure als hij voor één dag iedereen overtroeft, is beheerst maar triomfantelijk en hij overwint bescheiden, trouw aan zijn personage: Iwan Olsen zal nooit een held worden, maar dat betekent niet dat hij met zich laat sollen. Een mooie gedachte, die in deze muziektheatervoorstelling glashelder overkomt." – Brechtje Zwaneveld in Theaterkrant

Pudding Tarzan is opgenomen in het We are Public-aanbod en gratis toegankelijk voor leden!

Spel: Marijn Klaver, Cheryl Moenen, Thijs Steenkamp
Muziek: Reint van den Brink, Saskia Meijs, Frederike Maus
Tekst: Simon van der Geest
Compositie: Helge Slikker
Regie: Hans Thissen
Decor en Kostuums: Annemarie Klijn
Techniek: Johan de Koeijer, Jeroen Veer
Foto, ontwerp: Es &Zn – Esther de Boer
Productieleiding: Bjorn Jansen
Zakelijke leiding: Nora Duijf
Publiciteit: Inger Stam
Met dank aan: Siem van Leeuwen
Publiciteitsbeeld: Esther de Boer
Scènefoto’s: Nienke Veneboer

Duur: 70 min.

Website MaxTak
Facebook MaxTak

-----
Verhalen in de Herfst is een jeugdfestival in de herfstvakantie met betoverend theater, film, feestjes en workshops. Vol spannende verhalen, grappige en swingende theatervoorstellingen, mooie films en creatieve workshops. Voor alle kinderen van 3 t/m 11 jaar.