Ostade A'dam

Imagine the Silence

De Jonge Republiek

Theater

Midden in je eigen herrie kan het stil zijn.

Drie jonge theatermaaksters hebben verschillende roots, maar dezelfde vragen. Wie of wat bepaalt je identiteit? Ben je al iemand of moet je nog iemand worden? Kan je ontsnappen aan jezelf? Zijn vrouwen écht anders dan mannen? Op ieder antwoord volgt een nieuwe vraag. Meer keuzes, meer chaos, meer lawaai.

In een openhartige zoektocht naar antwoorden pluizen de drie makers een gruwelmythe uit van de metamorfosen van Ovidius. Philomela is een sterk verhaal over twee zussen die speelbal zijn van het lot en er alles aan doen hun ellendige leven om te gooien. Zij hadden stilte nodig voor verandering. Girlpower van 2000 jaar geleden als inspiratie voor vragen van deze tijd.

Imagine the Silence is een pleidooi om in het lawaai van alledag de stilte in jezelf te zoeken. Een muzikale collage die barst van brutaliteit en speelse bekentenissen. Een stuk door vrouwen, ook voor mannen.

"In die sterk opgebouwde scène tonen de actrices hoe trots over de eigen afkomst vanuit een ander perspectief ineens kan omslaan in stereotypering. Het legt een paradox bloot van identiteit. [...] De drie actrices in Imagine the Silence dragen bruidsjurken die refereren aan de rol van vrouwen als dochter, echtgenote, moeder. Evenals de mythe van de zussen Procne en Philomela die zich ontpoppen tot wraakgodinnen wanneer ze precies van die dwingende rollen losbreken." - Elise van Dam in Theaterkrant

Op donderdag 13 april is de première van Imagine the Silence in Ostade A'dam!

Concept, regie, tekst: Silvia Andringa
Spel, tekst: Dorothy Blokland, Joske Koning, Birgit Welink
Muzikale leiding: Laurens Joensen
Regieassistent: Ludy Graffelman
Decor: Elze van den Akker
Kostuums: Arien de Vries
Techniek: Tom Brinkkemper
Licht: Paul Jonker
Zakelijke leiding: Gysèle ter Berg
Publiciteit: Julia Rachman
Grafisch ontwerp: Serena Kloet
Fotografie: Saris & den Engelsman
Met dank aan: Likeminds, Inèz, Ira, Flora, Bouke
Mede mogelijk gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Janivo Stichting, Theater Sonnevanck, Ostade A'dam

Duur: 70 min.

Facebook De Jonge Republiek