Ostade A'dam

CC Amstel

Maart 2017

Nieuw theater in De Pijp voor Ostade A'dam
Halverwege 2018 opent Ostade A’dam haar deuren op een nieuwe locatie! Samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) gaan we in het Asscherkwartier op het voormalig Gemeentelijk Archiefterrein een nieuw cultuurhuis exploiteren. De afgelopen vier jaar ontwikkelden en leverden we met succes diverse, professionele programma's, wat leidde tot deze nieuwe stap.
 
Op het terrein aan de Amstel, op de grens van De Pijp en de Diamantbuurt, komen naast het cultuurhuis ook woningen, een hotel en een parkeergarage. Een uniek woon-, werk- en leefgebied, waar Ostade niet alleen een grote zaal (150 stoelen) exploiteert, maar ook een studio en een café-restaurant.
 
Deze unieke samenwerking met de OBA is op woensdag 8 maart 2017 officieel bekrachtigd op de bouwlocatie. De afgelopen jaren werkten Ostade en de OBA al samen met andere culturele instellingen om een divers en aantrekkelijk aanbod neer te zetten voor alle bewoners van dit deel van De Pijp. Het nieuwe cultuurhuis, waar een naam voor wordt gezocht, biedt nog meer kansen.
 
Tot het zover is, zijn we het komende anderhalf jaar te vinden op de huidige locatie met ons vertrouwde aanbod.
 
Mark Walraven, directeur Ostade A'dam: "Ostade kan zich nu verder ontwikkelen als professioneel en buurtgericht theater. Samen met de OBA geven wij ons plan voor een nieuw Amsterdams cultuurhuis verder vorm."
 
Sebastiaan Capel, voorzitter bestuurscommissie Zuid: "Door deze gecombineerde invulling ontstaat een culturele trekker die gaat zorgen voor levendigheid en diversiteit; het kloppend hart van dit vernieuwde stukje Zuid."

--------------------

Mei 2017

Op dinsdag 9 mei 2017 is de vloer van de grote zaal gestort. Ook is op de foto een monster van de uiteindelijke vloer te zien.

 

--------------------

Juli 2017

Op vrijdag 7 juli 2017 is het dak op de grote zaal geplaatst.

--------------------

September 2017

Op dinsdag 26 september 2017 gingen we op werkbezoek naar het nieuwe gebouw. Op onderstaande foto's zijn de ingang, de foyer en de grote zaal te zien.

--------------------

November 2017

De verhuur van de nieuwe creatieve locatie voor seizoen '18-'19 is van start gegaan. Download hier de factsheet met meer informatie of neem contact met ons op.

--------------------

November 2017

Verzin de naam voor ons nieuwe gebouw!
Heb jij een originele naam voor ons nieuwe gebouw met OBA Cinétol? Mail het naar ostade@oba.nl. Insturen kan tot maandag 20 november 2017.

--------------------

Februari 2018

CC Amstel, zowel theater als clubhuis voor de buurt
Vanaf 1 september gaan we door het leven als CC Amstel. Een cultureel clubhuis in het Asscherkwartier met een theaterzaal, facilitaire studio, café-restaurant en een vestiging van de OBA Amsterdam.

--------------------

April 2018

Heb je onze gloednieuwe placeholder al gezien? Aftellen tot we live gaan...
En schrijf je in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van CC Amstel-nieuwtjes.